Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ
ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ-Ε.Τ.Α.Α
ΤΟΜΕΙΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ


Κατόπιν κοινοποίησης του εγγράφου σας με αρ. πρωτ: 30.1.2014, το οποίο αφορά την ασφάλιση στο ΤΣΑΥ των νεοεισερχόμενων κτηνιάτρων, σας γνωστοποιούμε τα κάτωθι:

1. Το κόστος που επιβαρύνεται να καταβάλει για να εγγραφεί στο ΤΣΑΥ είναι 1, 18E (μόνο στην ΕUROBANK), τα δε δικαιολογητικά είναι:

-Δελτίο αναγγελίας (από την Υπηρεσία μας)
-Βεβαίωση εγγραφής στο ΓΕ.Ω.ΤΕ
-Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας (επικυρωμένο)
-ΑΜΚΑ, ΑΦΜ
-Βεβαίωση εργοδότη (εάν αφορά έμμισθη θέση)
-Έναρξη επαγγέλματος από τη ΔΟΥ (εαν αφορά ελεύθερο επάγγελμα)
-Απογραφικό Δελτίο (από την υπηρεσία μας)
-Αντίγραφο πτυχίου (επικυρωμένο)
-Αντίγραφο άδεια ασκήσεως επαγγέλματος (επικυρωμένο)

2.Ο εργοδότης εφόσον προσλαμβάνει κτηνίατρο για παροχή υπηρεσιών του κτηνιάτρου είναι υποχρεωμένος να καταβάλει ο ίδιος τις ασφαλιστικές εισφορές στο ΤΣΑΥ και όχι ο εργαζόμενος κτηνίατρος.

3. Την εγγραφή στο ΤΣΑΥ ο κτηνίατρος είναι υποχρεωμένος να κάνει είτε ως έμμισθος είτε ως ελεύθερος επαγγελματίας όπως ήδη αναφέραμε. Έχει την δυνατότητα όμως να κάνει αυτασφάλιση χωρίς να πληροί τις παραπάνω προϋποθέσεις της οποίας η διάρκεια είναι δύο έτη (έως ότου καταστεί έμμισθος ή ελεύθερος επαγγελματίας) και καταβάλει ο ίδιος τις εισφορές στο ΤΣΑΥ, οι οποίες πληρώνονται δύο φορές το χρόνο 30 Ιουνίου και 31 Δεκεμβρίου αντίστοιχα, το κόστος των οποίων ανέρχεται στα 1005,60Ε (Εισφορές Νέου Ασφαλισμένου)

Σας γνωρίζουμε ότι κτηνίατροι που είναι εταίροι Ο.Ε, Ε.Ε, Ε.Π.Ε, μέλη Δ.Σ με αντικείμενο κτηνιατρικές εργασίες ή συμμετέχουν σε μεταπτυχιακές σπουδές, διδακτορικά υποχρεούνται στην καταβολή των εισφορών του ελευθέρου ασκούντος το επάγγελμα υγειονομικού και για όλους τους κλάδους ασφάλισης.

Τα κενά διαστήματα ανεργίας αφορούν το πέρας μιας εργασιακής σχέσης έως την έναρξη της άλλης, είναι διατήματα κάτω του δίμηνου πληρώνονται από τον ίδιο τον ασφαλισμένο και θεωρείται συντάξιμος χρόνος.

Για όλα τα παραπάνω ερωτήματα σας και όχι μόνο μπορείτε να ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα του ΤΣΑΥ (www.tsay.gr).

Το γραφείο ΤΣΑΥ- Καρδίτσας είναι στην διάθεση σας για κάθε ενημέρωση.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου